Muajt e fundit, sidomos gjatë festave të Novruzit, janë publikuar raportime të shumta për mbylljen e qendrave turistike, restoranteve, kafeneve, farmacive, madje edhe klinikave mjekësore për shkak të çështjes së hixhabit.

Gjatë festave aktuale të Novruzit, video të konfrontimeve të dhunshme kundër grave iraniane që kundërshtojnë mbulimin e detyrueshëm qarkulluan në mediat sociale. Përveç kësaj, trendi i mbylljes së vendeve publike nga agjencitë iraniane të mbikëqyrjes dhe zbatimit të ligjit është rritur përgjatë muajit të Ramazanit.

Kryeprokurori i provincës Isfahan njoftoi gjithashtu të premten arrestimin e pesë punonjësve të një qendre turistike në Varnazeh Isfahan me akuzën e “pengimit të aktiviteteve të forcave që ndalojnë të keqen dhe nxisin të mirën”.

Të shtunën, më 1 prill 2023, agjencia shtetërore e lajmeve Tasnim raportoi mbylljen e një prej zonave turistike në këtë qytet për shkak të të ashtuquajturit “pranim i individëve të pambuluar”.